Mkt att göra

Tänkte börja med att säga förlåt. Graanen tycker jag uppdaterar dåligt, och det kan jag hålla med om. Nu har skolan börjat. Det är långa dagar samtidigt som jag måste hinna med hästarna och pluggandet. Blir med andra ord inte så mkt tid kvar till datorn.

Helgen har varit lugn, min hals har åkt på en ny virusinfektion. Hesheten börjar försvinna lite, men har övergått till hosta.

Min syster är knäpp, fick en disskommentar av henne idag:
Josse: - Johanna, ramlade du av Solo idag?
Jag: - Nej?
Josse: - Nehepp, jag trodde det. Du har blivit så snäll...

Hon är dum, det är inte jag som har blivit snäll eftersom jag alltid är det. Det är hon som har slutat vara så extremt sur, men det fattar hon inte..


Trodde först det här var ett skämt, vem målar en bro till en mattrasa? Jag och Vicky fick oss iaf ett gott skratt på våran promenad..


Ångest

Imorse väckte katten mig genom att slicka rent mina fötter......

Sista sommarlovsdagen för mig nu, vilket kommer att spenderas åt att göra rent alla hästtäcken. Känns ju kul, men behöver få det gjort.  Tänkte även passa på att bada hästarna också, kanske slutar med att jag också badas.

Jag är trött och vill sova..

Den perfekta basen

Såhär brukar jag lägga min bas:


1. Starta med att rengöra ansiktet, återfukta sedan med en dagkräm som håller blankheten borta under dagen. Återfuktar du inte huden finns det en risk att huden gör det själv, vilket leder till att du blir blank.

2. Concealern döljer röda fläckar och påsar under ögonen. Peta aldrig med fingrarna direkt i förpackningen utan använd dig utav toppen på penseln. Blanda lite på ovansidan av handen. Beige och rött döljer blå färg, alltså passar den bäst för att dölja påsar under ögonen. Du kan även passa på att ha lite på ögonlocken, det är både en bra bas för ögonskuggan och även om du inte tänker använda dig av någon ögonskugga blir det en finare färg. Beige och gul används på röda partier som t.ex. finnar.

3. Använd så mycket foundation som du behöver. För mig brukar det räcka med att ha lite på kinderna bara. Men snåla gärna på den.

4. Häll ut lite puder i handen och jobba in det i borsten. Jobba sedan med borsten i små cirklar över huden tills du fått ett önskat resultat.

5. Till solpuder har jag ett lite mörkare, vanligt puder. Det blir diskret, men snyggt! Den har du under kindbenet, vid käkbenen, hakan, tinningarna, högt upp på pannan och på näsbenet. Det låter inte så snyggt, men tricket är att endast ta lite. Med för mycket blir det inte snyggt, utan det ska bara rama in.

6. Ha rougen på kindbenen. Se till att du inte får någon tydlig rand.

7. Avsluta med lite glitter på kindbenen för en fräsch look. Jag brukar använda mig av isadoras ljusa ögonskugga.

Dessa brukar jag använda mig av


Mitt kanongoda smoothierecept!

Matlusten är inte på topp, jag har feber och har tittat på Mysteriet på Greveholm hela morgonen.
Slängde nyss ihop en smoothie som faktiskt blev kanongod!



Tycker ni borde testa den här:


Sjuk igen

Nu har jag vaknat, men vaknade dock upp mindre pigg.
Är så trött på att hela tiden vara sjuk, så jag ska nog så småningom försöka trycka i mig en smoothie.
Jag kan nästan skratta åt min otroliga otur. Otur Johanna!

Dagens!

Trots att jag inte mår så bra, följde jag med mamma in till Sala. Träffade Vicky och köpte mig en ny b.u.s (doves) och ett skärp. Nu mår jag sämre med feber och illamående, tänkte försöka sova lite i hopp om att må bättre imorgon!

Så här var dagens


Dagens tabbe

Dagens tabbe var att lämna sadeln hemma när jag skulle ut och rida. Vid det här laget borde jag ha lärt mig att det är långt till backen. Tydligen var jag så dum att jag skulle testa gränserna lite. Självklart blir hästen rädd för något och jag åker i backen med en duns. Upp och skritta lite igen, sen var den ridturen färdig..... suuuurt

Måndagen närmar sig..

Måndagen närmar sig med stormkliv. Vi närmar oss dagen då min vän flyttar...
Okej, nu kanske ni tänker något i den här stilen "henne kan du ju bara hälsa på när du vill". Men nu är det inte riktigt så lätt, vi har varit tighta, riktigt tighta. Ända sedan hon började i samma klass som mig i 8an har vi varit jättenära vänner. Vi har alltid pratat bort hela lektionerna, gått tillsammans på raster och luncher, snackat om ALLT, fuskat tillsammans på proven tack vare hennes flera sms långa listor, hittat på saker på helgerna osv. Vi har hunnit med mycket. Hon har alltid funnits nära, därför kommer allt kännas så konstigt när hon flyttar. Det kommer inte längre vara Vi hela tiden, utan nu får jag börja sköta mig själv. Nu har väl våra brandmansplaner börjat svalna lite kan jag tänka mig.. Jag tycker det kommer bli skittråkigt samtidigt som jag är glad för din skull gumman!




Kändisklassen och eleven Johanna.

Haha allvarligt, det här är sjukt. Hur långt ska mina kompisar gå egentligen?
Den ena går och blir mer kändare än den andra. Snart är klassen en kändis-
klass med en vanlig Johanna i. Aja, det var roligt att få lära känna er flickor!
Hoppas ni inte tänker glömma mig än på en månad :)


Vickykväll

Hihi, ännu en Vickykväll. Jag gillar våra kvällar för vi brukar skratta och sjuka oss så mycket. Brukar även sluta med en vändtia-vända x100.
Startade kvällen med att dra till brovallen och kolla på speedway. När vi kom hem hade lillponnyn rymt, så vi fick jaga bushästen. Har nyss kollat igenom idol 2004 och nu ska vi käka kvällsmat. Nudlar mitt i natten sitter inte helt fel!

Imorgonbitti blir det morgonpromenad :D


Vickylina har börjat gilla hästar!


Snart lite träning

Ska snart iväg och hoppa lite med ponnybus hos Stina. OM vi får in han i transporten dvs.
Läste nyss en text om skaderisken osv. i ridning.
Ridningen ligger på andraplats (efter fotbollen)  i skadestatistiken med 9400 läkarbesök per år.
Här är en tabell som visar vilka skador som är vanligast


Hur länge kommer det att hålla?

Nu har jag fått en sån där hux flux idé. Fick för mig att jag ska sluta äta godis.
Så svårt kan det väl inte vara? Har inte ätit något sedan igår morse.
En vecka Minst ska jag iallafall klara det.

Tror ni jag klarar det?


Regnbåge och städning

Nu gott folk, nu får ni verkligen hålla i er. Idag har jag faktiskt städat. Jo, det är sant! På natten när alla sover kryper jag fram. Och det är därför så väldigt få har sett mig. Jag kommer fram för att bada lite och äta... smulor.

Förlåt, jag är lite reklamskadad, men städat har jag faktiskt gjort idag. Tyvärr inte hela dagen, men en hel timme höll jag mig sysselsatt med disk och skit. Känner dock att jag inte bör satsa framtid som städtant.

Jag och grannen red (läs simmade) idag i regnet. Jag fick bestämma tid och självklart blev det helt fel. Regnet vräkte ner medans jag skrattade och grannens häst nästan grinade.

Varför gå runt och vara sur och grinig bara för att vädret är dåligt? Jag gillar att vara glad, därför kan jag lika gärna vara glad över att det regnar också!


Minns ni att jag ramlade ner från höskullen? Nu har iallafall benet som jag slog i förvandlats till en regnbåge. Syns inte så bra, men är gul runt allt också. När jag ändå är igång kan jag vara glad över det också :)

Imorgon måste jag ställa mobilen på väckning så jag kommer upp, ska iväg och hoppa lite hos Stina. Ska bli roligt, vi får se hur det går!

Nej nu måste jag dra och hämta papper, spillde nyss ut Cola på mig...


Amy och Blake igen

Allvarligt talat, vem skulle inte göra det?!


tråkiga nyheter

Ja, nu längtar jag inte alls efter skolan. Inte för att jag längtade speciellt mycket innan, men det blev inte bättre av det här.
Min bästa vän slutar i klassen och flyttar, redan om en vecka.
Vi har hållt ihop hela tiden sedan ibörjan av 8an. Det kommer bli tomt....

Galet tråkigt....


Myskväll

Jag och Vicky har myskväll. Vi har kladdat choklad i ansiktet och frossat i räkor.
Chokladmasken var kanonhärlig, den luktade verkligen choklad. Dock vill jag varna er, smaka inte på den. Den smakar inte alls choklad...

Har nyss frossat i räkor, hittade även vår gamla svenskalärare i räkpåsen. Han ligger nu i soporna, där han hör hemma. Godnatt gubbjävel.


Vi tänkte följa trenden genom att ha alldeles för mörkt smink i ansiktet..



Knepet till en god fruktsallad

När nettan var här så gjorde vi en kanongod fruktsallad med massor av olika frukter. Det blev en superfrukost.
Men vår fruktsallad blev inte bara god, den blev fräsch också. Efter ett tag brukar ju äppelbitarna ändra färg till en lite mer brunaktig färg. Själv tycker jag det ser mindre trevligt ut, men inte med en grapefrukt i salladen. Tack vare grapefrukt i salladen ändrade frukterna inte färg. Tyvärr såg den lite för god ut, så den tog slut nästan på en gång.

En grapefrukt i min fruktsallad nästa gång, tack!

Äntligen!

Nu är mamma och pappa tillbaka, vilket betyder att kameran finns i huset igen.
Äntligen kan jag visa alla knasiga stunder!

Ikväll blire chokladkladd i ansiktet

Dagen har gått fort..

Har varit uppe sedan 8 i morse, känner att jag inte riktigt kan sätta mig ner utan att ögonlocken hänger ner som om de vore gjorda av bly. Nettan har nyss åkt hem, dagen har gått snabbt och vi har mest varit i stallet.

Gårdagen var trevlig med fika, besök på SORF, köp av chokladmasker och godis. Avrundade kvällen med filmen Flicka. Jag kan verkligen se den om och om igen.

Nu är det snart tid för lite kräftor som jag och syskonen ska kalasa på, sedan ska vi kolla på speedwayen och hålla ögonen öppna efter mamma och pappa. Tror det börjar halv 8 på svt24. Känner redan nu att jag inte lär vara vaken många minuter..

Tur att man kan göra flera saker samtidigt..

Känner att tiden börjar dra ihop sig lite nu.
Försöker blogga lite samtidigt som jag blåser håret och väljer kläder.
Har planerat in en fika med Nettan och förhoppningsvis Lisa. Sen har jag bestämt att vi måste köpa godis, jag är godissugen!

Till er med blonderat och slitet hår säger jag bara: ni måste verkligen testa schampot jag skrev om i något av de tidigare inläggen. Mitt hår börjar kännas som hår igen, och glänser gör det med!

Ha en bra dag!

Nästan datafri dag

Förlåt, har varit lite dålig uppdatering från mig idag.
Är faktiskt ganska skönt att hålla sig ifrån datorn ibland :)

Idag har jag iallafall tagit det ganska lugt, red ponnybus och hjälpte till att ta ner poolen.Känns tungt att acceptera att det faktiskt börjar bli höst ute. Nu mot kvällningen när jag skulle ta in hästarna lyckades jag ställa till med något riktigt klantigt. Skulle klättra upp till höskullen, väl nästan uppe halkar jag på stegen och faller. Landar mindre skönt ner i golvet, rakt på rumpan. I fallet slår jag i benen så jag har väl dubbelknä nu kan man nästan kalla det. Lyckades inte ta mig upp heller, tur att pappa kom och hjälpte till.

Imorgon ska jag in och möta nettan, sedan ska gullungen följa med mig hem. 100 år sedan sist, så det ska bli roligt att äntligen få träffa henne igen.


Prenumeration på Chic är beställd, den tidningen gillar jag! :)

Nya favoritschampot

Sitter här med min nya favoritserie i håret. Ska snart gå och skölja ur balsamet som även kan användas som en inpackning. Doften på dessa två luktar otroligt gott, nästan ananasaktigt. Lär nog var svårt att hitta en ny favorit som slår dom. Inte nog med doften, de är också snygga, fungerar kanon och har snygg design.



TIGI Bed Head Dumb Blonde Shampoo
FUNKTION:
För alla hår som är trasiga, torra och överpreparerade. Proteiner bygger upp och stärker. Ger även håret fukt och näring. Fungerar lika bra på blonda som mörka hår. Färgbevarande och UV-skydd.

TIGI Bed Head Dumb Blonde Conditioner
FUNKTION:
Det här proteinrika balsamet bygger upp ditt skadade hår och ger en mjuk, len känsla. Ger fukt och näring till håret. Färgbevarande och UV-skydd. Kan även användas som inpackning

Är vanilj något du gillar?

Kollade på tv för en stund sen, tror det var the Tyra Banks show.
Dagens gäst var bl.a. en tjej som hade skrivit någon slags datingbok eller liknande.
Såg inte programmet från början, därför är jag inte helt säker på vad det var för bok.
Iallafall så hade hon frågat ut 250 män om olika saker. En av frågorna var vilken doft de gillade mest.
Doften som var mest populär bland männen var vanilj.
Visst håller ni med om att vaniljdoften är så otroligt god?

Johanna gillar!

Tummen upp för de höga stövlarna. Visst är dessa kanonsnygga?
Har även upptäckt färgen guld, måste ha missat den i alla dessa år..



Flicka, den finaste filmen jag sett

Måste bara tipsa er om en kanonfilm. Både en bra, fin, spännande och sorglig film.
På lovefilm står det såhär:Katie är en tonårstjej som bor tillsammans med sin familj i natursköna Wyoming. Skolan intresserar henne inte, men hon dagdrömmer om att ta över gården. Hennes pappa har helt andra planer för henne, han vill att hon ska börja på college. När Katie en dag hittar en vild Mustang som hon döper till Flicka tämjer hon den och gör den till sin egen i hopp om att övertyga sin pappa om att hon är kapabel att en dag överta gården. Men han anser att en mustang inte hör hemma på en ranch.. Filmen är baserad på den klassiska romanen av Mary O'Hara.


Myskläder

Nyss bytt om till myskläder. Jag tycker om min myströja, dessutom är den rosa!


Dagens!

Dagens klantarsel måste väl ändå ha varit jag.
Startade dagen med att jag nästan försov mig, hann precis upp.
Vi skulle in med Nordman till strömsholm för att kolla upp ögat igen.
Väl inne på behandlingsrummet svimmar jag av. Ett riktigt klantarsel är vad jag är, tur att jag blev vid liv på en gång. Annars kanske jag hade fått stannat på djursjukhuset? Haha

Marcus hjälpte mig ut och berättar vad veterinären hade sagt, eftersom jag inte lyckades uppfatta allt. Det slutade bra den här gången iallafall. Katetern i ögat är borta, ögondropparna är borta och han kommer kunna börja ridas lite lätt. Han har bara kvar metacamen, men den ska bara ges en gång om dagen så det känns inte speciellt ansträngande. Jag hoppas på att mitt hästvaktpass inte kommer vara så jobbig, måste bara komma ihåg att säga åt hästen att han ska ge sjutton i att skada sig nu när inte grannen är hemma.

Jag hoppas dom får en trevlig resa, grannen och Marcus, fast det kommer bli lite tomt.

Nej, nu ska jag ta och ta det lite lugnt. Kanske se en film eller nått.
Ikväll ska jag rida och köra lite. Vicky är möjligtvis inte lite sugen på att åka häst och vagn?

Bjuder på veckans låt också, den är nog snart sönderlyssnad :)

Stackars isbjörnar

Vår kära vän Klara förklarade att hon tyckte synd om isbjörnarna eftersom isarna smälter och dom snart inte har någonstans att stå. Dock kände jag inte samma medlidande utan förklarar vad jag tyckte..


Ny rengöring!

Underlaget är A och O. Jag har bytt till mina två små älsklingar från Make Up Store.
Dessa används morgon och kväll i mån av ork :)



INTENSIVE FOAM CLEANSEREn intensiv skumrengöring som med hjälp av microbubblor avlägsnar makeup och rengör huden på djupet. Innehåller pepparmint som ger en fräsch och frisk känsla, pepparmint ger produkten en aning balanserande egenskap. Rosmarin är antibakteriellt och motverkar därför orenheter och pormaskar. Används med bästa resultat tillsammans med Cleansing Towel. Passar kombinerad till fet hud, tack vare pepparmints oljan verkar denna rengöring även antiseptisk och kylande. Särskilt bra om man har problemhud och vill få bukt på inflammerade talgkörtlar.
nyckelingrediens
  • Pepparmint: Kylande, uppfriskande och sluter porer.
  • Rosmarin: Antibakteriellt, motverkar irritation.


DAY TIME

En ansiktskräm som vårdar, skyddar och ger näring och fasthet åt huden.
Återställer hudens naturliga fukt- och fettbalans. Krämen absorberas lätt och huden känns mjuk och skön efter applicering. Innehåller mjukgörande och återfettande olivolja, berikad med E-vitamin.
Passar till alla hudtyper, fungerar utmärkt som nattkräm för den feta hudtypen.

nyckelingrediens

  • E-vitamin: (Tocopheryl Acetate) Binder och bibehåller fukt, balanserar torra och feta partier, stimulerar cellproduktionen.
  • Glycerin: Verkar mjukgörande och fuktighetsbevarande för alla hudtyper. Är även bra för hållbarheten av produkten.
  • Olivolja: Mjukgörande, stärkande och skyddande
  • Rapsolja: (Canola Oil) Bra för torr, känslig och irriterad hy. Mjukgörande, skyddande och närande.
  • Ricinolja: (Castor oil) Skyddar mot väder, vind och uttorkning, fuktighetsbevarande.

Seg med uppdatering

Onsdagskvällen var kul, roligt att äntligen få träffa brudarna igen!
Tyvärr blev det inget kvällsdopp för min badkompis hann däcka, men ett låångt föredrag om regnskogen hann hon med innan. Stackarn, men det var gulligt iallafall!

På torsdagen drog jag och Lisa iväg och mötte Vicky på stan, blev en pizzafrukost.
När Lisa hade blivit hämtad följde Vicky med mig hem.

Nu hinner jag inte skriva mer. Vi hörs!

Haha!

Kendra har fan det skönaste garvet. Hon skrattar så fult så det nästan blir "snyggt".
Ingen kan skratta som henne :)

Ponnyridning

Mina kusiner ville rida lite idag, så det fick bli en liten tur.
Startade med lilla Fanny, 5 år. Sedan tog Amanda, 9 år över. Tur att vi har två småkottar som kan rida den lilla busen.


Varför man ska undvika kantarellisar

Jag förstår mig inte riktigt på varför svenska folket är så galna i kantarellplockning?
Alla är ju ute och plockar svamp hela tiden!
Här har ni iallafall mina anledningar till varför man ska strunta i dom fulingarna.


* Smakar inte bra

* Luktar skog och snuskigt

* Svampplockarna blir sura om någon annan hunnit före

* Svamparna är små och växer på tråkiga ställen, hade dom sett ut som en stor fin flugsvamp hade jag varit gladare

*Dom inte självlysande

*Fulisarna liknar för mkt mig i utsläppt hår



Nej vet ni vad, köp en champinjon istället :D


Rengöring av sminkborstar!

Det är viktigt att du rengör dina sminkborstar med jämna mellanrum för att slippa
en massa obehagliga bakterier.
Tyckte det började bli dags att rengöra mina sminkborstar och tänkte berätta hur jag gör



Alla penslar som är gjorda av hår, dvs mårdhår, gethår eller dyl. ska göras rent med schampo.
Vill du att den ska bli lite mjukare kan du även använda lite balsam.

Foundationborsten och concealerborsten, som är gjorda av syntet ska rengöras med diskmedel
och vatten för att få bort fettet. Dessa behöver rengöras lite oftare för att hållas fräscha.

Fejkborsten från kicks används ej ofta så denna tog jag bara lite tvål på.

När dom är tvättade är det viktigt att du lägger dom ner så att vattnet kan rinna av.
Ställer du dom upp och ner samlas vattnet i botten på penslarna och då kan dom bli
förstörda.

Lycka till! :)

RSS 2.0